maanantai 3. tammikuuta 2011

Talven satumaa

Hei taas pitkästä aikaa. Nyt kun lapsi-katras on kasvanut kolmeen ja kaikki ovat kuitenkin noin pieniä vielä, ei tahdo äitin aika, eikä varsinkaan energia riittää mitenkään mihinkään iki-omiin askarteluihin. Niin miniatyyrit, koruaskartelut kun korttien tekokin on ollut pitkällä tauolla. Jotain pientä olen jaksanut tehdä aina silloin tällöin, mutta koska tähän aikaan vuodesta edes jollakin lailla valoisaa aikaa on vain se reilu nelisen tuntia päivässä, ei ehdi kameran kanssa heilua ollenkaan. Ja pimeässä sitä touhua on turha harrastaa.

Viime viikonloppuna kuitenkin iski inspiraatio tuohon talviseen satumaisemaan, jota kaavailin ja aloittelin jo parisen vuotta sitten. Paljon on vielä tehtävää, mutta nyt on aika lailla selvä visio jo kokonaisuuteen: Mitä tuonne tulee, ja miten mikäkin, noin suunnilleen, tehdään. Vain lyhdyn sisältö on vielä ihan silkka mysteeri. Siitä ei ole hajuakaan, ei tule mieleen mitään fiksua mitä sinne voisi laittaa. Ideana on tehdä talvinen satumaa, ja irrallisina lisätä sinne juttuja joilla sen voi pukea joulu-asuun. Ainakin lahjoja siis on luvassa, ja lahja-sukkia, siis lyhdyn sisään. Ehkä myös glögi-mukeja...hyasintteja...jonkinlainen kamiina/takka? No, eiköhän se selviä ajan mittaan, ja ideat ovat teiltä kaikilta tietysti tervetulleita!

Klikkaamalla taidat saada kuvia suuremmiksi.

 Lumipallolyhdyn sisällä on ledi-tuikku. Maisemointi on vielä kesken kuten näkyy. Kaikki massa-alueet jotka kuvissa näkyvät, tulevat peittoon kukilla tai jollakin muulla tavalla.

(Keskellä piha-aluetta oleva vihreä möhköon tuleva havu-kranssi)

Näitä kelkkoja on useampiakin, maalaan ne vielä hillitymmän värisiksi tulevaisuudessa. Myös suksia kaavailin johonkin pihalle pystyyn/nojalleen. Tämän lumikasan alla on piilotettuna valosarjan patterikotelo.

 Näille pölkyille on jo paikka katsottuna, samasta materiaalista tulee penkkejäkin. Pitää vain sutia maali-huurretta pintaan ennen paikalleen liimausta.

 Vielä lumipallo-lyhdystä kuva. Tuon maiseminti tuonne penkkaan tulee olemaan aika haastavaa.

Lisää istutus-kuvia
Olen aloitellut myös ranskalaistyylisen kukkakauppa-nurkkauksenkin tekoa, kuvasinkin sen jo kertaalleen mutta tuli liian pimeitä kuvia, joten siitä näette kuvat joskus tulevaisuudessa.

Hyvää tuoretta vuotta ja antoisia mini-hetkiä teille kaikille!

Titta

3 kommenttia:

 1. Kiitos talvisista satukuvista.
  Kauniilta näyttää!
  -Minäkin ajattelin muuttaa joululyhtyni pikkuhiljaa talvimajaksi.
  -Oikein hyvää uutta vuotta, paljon iloa ja voimia pienten lasten kanssa♥
  Nimimerkillä: apua! muuttako ne kohta pois kotoa?:D
  T:piikko

  VastaaPoista
 2. So sweet and winter scene,I really love the work!
  Miniregards and best wishes.

  VastaaPoista
 3. Kiitokset kommenteista Piikolle ja Tink-Sonialle. :)
  Ja Piikko; koitan täällä jaksaa odotella rauhassa että pienimmäinen vähän kasvaa, kyllä tämä arki jo puolen vuoden päästä varmaan on muuttanut muotoaan, se että muuttuuko helpommaksi, siitä en tiedä, mutta muuttuu kuitenkin. :D Ja kyllä olen jo isompien kanssa todennut että on se onni että yhdet isovanhemmat asuvat suht lähellä. Ovat korvaamaton apu kun välillä ottavat isompia yökylään. Se on varmasti monesti pelastaut ainakin äidin mielenterveyden. :D

  VastaaPoista