perjantai 13. huhtikuuta 2012

mini-krookuksen ohje.


 -Yleisön pyynnöstä, krookuksen ohjetta pukkaa!

Eli leikellään mukavan tuntuisia pätkiä rautalankaa krookuksien varsiksi (vihreää, tavallista käsittelemätöntä maalattuna, tai  maalaamatonta, oman valinnan mukaa. Oikean kukan varsi on valkea, mutta tässä se varsi ei juurikaan edes näy). Itse tulevan kukan varsi on melko olematon, mutta ota sen verran pätkälle pituutta, että siitä on mukava pitää kiinni, koska tulet olemaan riittävästä pituudesta iloinen liimausvaiheissa.


Liimaa jokaisen pätkän päähän pienen pieni pala oranssia kreppi tai silkkipaperia, jonka ruttaat paikoilleen (jos ei ole tuon väristä paperia, voit dipata rautalanka-pätkien päät oranssiin maaliin, se vie vain hieman aikaa kuivumiseen, muuten ajaa saman asian):

Sitten terälehtien tekoon!

Paperina käytin ihan tavallista valkeaa kopiopaperia, jonka maalasin vesiväreillä violetiksi molemmin puolin. Tein tarkoituksella väristä elävän, se vaihtelee eri kohdissa enemmän ja vähemmän punertavaan, ja värin vahvuuskin vähän vaihtelee, se tuo tulevalle kukalle "eloa".


Terälehtien leikkelyyn käytin tuota kuvassa näkyvää kukan mallista kuvioleikkuria (jos tuota löytyisi 1-2mm pienempänä mitä tuo minun Fiskarsin leikkuri on, niin olisi parempi).

Ja ne leikatut kukat paloitellaan tällaisiksi paloiksi:


...Jotka kuperretaan pyörittelemällä jollakin asiaan soveltuvalla vempeleellä (minulla on tuo pääkallopuikko, mutta ihan vaikka tuo neulepuikkokin kävisi tähän) pehmeän alustan päällä kupiksi, varsinkin  pyöreämmästä päästään.

(-Oikean mallin oppii tehokkaasti muutaman ärräpään ja epäonnistuneen terälehtien liimaus session jälkeen.)

Liimaa ne tehdyt ja muotoillut terälehdet varsiin kiinni, aivan sen pienen paperipään/maalitiplan alapuolelle. Itse laitoin terälehtiä kolme per kukka, asettuivat varteen sillä määrällä mukavasti. Terälehtiä liimatessa keskity saamaan tyvet nätisti, yläosaa voit muotoilla paremmaksi myöhemmin kun liima on kuivunut.

(-Mielessäsi voit todeta tässä vaiheessa, kuinka onni on hyvä liima, joka tarttuu nopeasti eikä valu tai veny.)


Sitten maalataan taas paperia molemmin puolin, akryylimaalilla, tulevia lehtiä varten. Sävyn voit säätää omaa silmää miellyttäväksi.


Maalatusta paperista leikataan lehdet, eli kapeat, ylöspäin suippenevat suikulat, n. tulevan kukan mittaiset, jotka liimataan sopivan mittaisiksi leikattuihin varsiin kiinni.
(-Ja taas siunaat mielessäsi hyvää liimaa. Jos kiroat omaasi, niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan tacky glueta, itse en siitä enää luopuisi.)


Sitten vielä viimeiset asettelut ja taivutelut lehdille pienellä tikulla ja valmista on!

-Sitten ei muuta kun istutuspuuhiin ja hiomaan krookuksen teko taitoa huippuunsa jotta se on reilassa ennen tulppaanin teko-ohjeen valmistumista! 
Olen omat krookukseni ja siis tämän ohjeenkin, -tehnyt tämän linkin pohjalta, soveltaen ja mutkia oikoen:
Täältä löytyy video fimo-krookusten teosta:

7 kommenttia:

 1. Aivan mahtavaa! Kiitos hurjan paljon ohjeista! Tätä aion tänä viikonloppuna yrittää tehdä..

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kiitokset yksityiskohtaisista ohjeista! Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla jossain vaiheessa - etenkin kun olen ehtinyt 1:1-krookuksiakin ihastella jo monta päivää meidän talon edustalla ja miettiä, mistä päin lähtisi liikkeelle minikokoisten tekemisessä. :)

  VastaaPoista
 3. Gracias por el tutorial de esas fantasticas flores.
  Gracias tambien por los enlaces.
  besitos ascension

  VastaaPoista