sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Kirsikankukka-oksien ohje.

 
Maalaa vesiväreillä hailakan vaaleanpunainen paperi, molemmin puolin. Itse tykkään että väri saa olla elävä, sävykäs, se tuo kukkiin lisää eloa. Nopeasti saa valmista kun käyttää paperin kuivatukseen apuna hiustenkuivaajaa tai muunlaista kuumailmapuhallinta. 

Sitten Fiskarisin piparinmallisella pihtilävistäjällä naksutellaan maalatusta paperista kukka-aihoita. Huom, paperin pitää olla kunnolla kuiva, jos se on vähänkin märkä, leikkuri ei saa paperikuitua kunnolla leikattua.
Tässä vielä leikkureista kunnon kuva.
 
Sitten maalataan rautalanka oksiksi: Eli otetaan vaikkapa talous-tai vessapaperiin pikkuluraus ruskeaa maalia, taitetaan paperi jotta rautalanka kulkee maalitäplän läpi, ja vedetään paperilla maali lankaan. Kun on valmista, voi maalatun langan vielä kuivata puhtaalla paperilla, jotta se on heti käyttövalmista. Pienet mutkat oksiin tein pinsettien avulla, jotta sain tarpeeksi jyrkät taitteet.

Pääkallopuikolla tai muulla vastaavalla, kuperretaan kukka-kuviot. Kannattaa ensin painaa kukkaan reunoilta keskelle ikäänkuin tähti, ja sitten painaa tiukasti alla olevaa pehmeähkö alustaa vasten(Minulla käytössä tuo taiteltu pöytäliina), jotta kukka saadaan taittumaan halutuista kohdista kasaan.

Sitten vain liimataan kukat sopiviin kohtiin oksiin ja valmista tuli!

5 kommenttia:

 1. Pitää kokeilla heti, ihana "sakura"! Mielessäni on ollut joku japanilaistyylinen boxi, mikäs sinne sopisikaan paremmin kuin kirsikankukka <3

  VastaaPoista
 2. -Ja muistat sitten ottaa projektista paljon kuvia blogiin ja facen ryhmään meille muille ihailtavaksi! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kauniista ja niin keväisestä ohjeesta, mieli virkistyi heti tätä ajatellessa :)

  VastaaPoista
 4. This is a fantastic tutorial--thank you! the cherry branches you made are gorgeous! xo Jennifer

  VastaaPoista
 5. Love the tuto and so beautiful flowers! Miniregards.

  VastaaPoista