tiistai 26. maaliskuuta 2013

Narsissien ohje.


 
 

Maalaa rautalanka vihreäksi ja leikkele sopivan pituisiksi pätkiksi. Sitten tee rautalankapätkien toiseen päähän heteet Fun Flock:n avulla: Dippaamalla rautalankapätkän pää ensin liimaan, ja sitten flockiin, jolloin päähän muodostuu keltainen pieni pallero. Anna kuivua hetki.

Tässä vielä kuva tuosta Fun Flockista. Itse olen saanut tuota muutamaa väriä aikanaan erään ulkolaisen korttiaskartelulehden kylkiäisenä, mutta ainakin Aviksen Paja myy tätä vaikka missä sävyssä:http://aviksenpaja.fi/shop/index.php/nukenhiuskuitu/nukkausnukka-eli-flock.html, ja  joistakin muistakin askartelu-verkkokaupoista saattaa tuurilla löytyä ainakin joitain värejä.

Sitten naksutellaan leikkureilla/leikkurilla kukat. Itse käytän tavallista kopiopaperia vesivärjeillä molemminpuolin maalattuna, sopivan sävyisiä mainospapereita, saman paksuisia askartelupapereita, leimasinväreillä värjättyä kopiopaperia... -Siis milloin mitäkin silmiin osuu.

Käyttämäni leikkurit ovat Paperellasta peräisin, tosin juuri tätä settiä  siellä ei juuri nyt näy olevan tässä pienimmässä koossa, mutta tämän nimi oli siis "mini set poinsettia". -Näihin tulee mukana kohokuvioija, joilla leikattuun kukkaan saa tehtyä näppärästi kohokuvion. Näitäkin on muissakin askarteluputiikeissa netissä, katselkaapas.

 Tässä kuvassa se toinen leikkuri, siis tämä.

Tehtyihin kukkiin on tässä vaiheessa hyvä tehdä reikä keskelle rautalankaa varten, sen teko käy mainiosti ihan tavallisella parsinneulalla.

Sitten naksutellaan pihtileikkureilla torvet tuleville narsisseille. Olen niiden tekoon käyttänyt noita Fiskarsin pihtileikkureita, niin piparinmallista kuin 6mm ympyrääkin. Leikatut kuviot painetaan kasaan, kuten kirsikankukat. Tee näihinkin reikä parsinneulalla keskelle, jo valmiiksi.

Sitten pujotellaan kukat ja torvet varsiin, ja kiinnitetään ne hedepalleron alle pienellä tipalla liimaa

Lehdet olen tehnyt akryylimaalilla molemmin puolin maalatusta kopiopaperista, leikkaamalla. Sitten onkin jäljellä vain lehtien liimaus varsiin ja varren taivutus yläosasta jotta kukkaasettuu oikeaan asentoon. -Ja ei kun istutuspuuhiin! :) 

 

2 kommenttia:

  1. Hyvät ohjeet! Nyt täytyy kyllä koittaa narsissien tekoa (ja tilata nuo tarvikkeet =)

    VastaaPoista
  2. Näyttää niin helpolta kun on ohjeet hyvät :) eikun hankkimaan leikkureita :)

    VastaaPoista