torstai 19. huhtikuuta 2012

ohje: räsymatto


Maailman helppotekoisin räsymatto.


Hahmottele paperille muoto jonka mallisen maton haluat tehdä, sen ei tarvitse olla juuri halutun kokoinen, vaan tämä toimii vain apuna saamaan halutun muodon, ja huolitellun keskustan matolle.


Sitten revi kapeiita suikaleita ohuista kankaista, suikale saa olla niin kapea kuin vain mahdollista, eli kunhan se pysyy vain kasassa repimisen, se on hyvä leveydeksi.


Sitten ala liimata kangasta paperille, kierrä sitä samalla kierteelle niin että käytännössä liimaat ohutta kangaspötköä. Ne irtolangat ja muut menevät mukavasti mukana, ja tuovat vain ilmettä ja luonnetta matolle. Ainut mitä täytyy seurata, on että kerrokset tulevat tiheästi, aivan vieri viereen.
Ja kun yksi suikale loppuu, jatkat vain seuraavalla, kunnes saat kuvion täyteen keskustaan asti.


Sitten arvioit vain minkä kokoisen maton haluat ja jatkat kankaan liimaamista ulkokehälle jos on tarvetta suurentaa.

Kun koko alkaa olla haluttu, leikkaat pohjapaperin niin että ulkokehälle jää kapea suikale paperipohjaa näkyviin, jonka saat siististi piiloon vielä yhdellä kerroksella kangasta.
Sitten vain suoristelet maton ja siinäpä se! :)
 Tästä voi kehitellä vaikka minkä mallisia mattoja: Ympyröitä, neliöitä, kukkia, sydämiä, "röyhelöä" mutkitellen reunassa, pikku ympyröistä koostuvaa mattoa... Vain mielikuvitus on rajana, ja siihen päälle vieölä kankaiden vaikutus hapsuisuuteen, ja kankaiden värien vaikutus... Olkaahan luovia, minä ainakin aion olla!

9 kommenttia:

 1. Nyt sulla tuota virtaa riittää! Ehditkö syödä / hoitaa lapsia ollenkaan :)??? Hieno matto ja kätsy tekniikka.

  VastaaPoista
 2. Vastaus kuuluu että luojalle kiitos pikku kakkosesta ja nukkumaanmeno-ajoista! Ja niinkuin huomaat niin facessa öllöily on tosiaan vähentynyt ihan minimiin :D

  VastaaPoista
 3. Voi vitsi miten ihana matto! Rupean heti tekemään omaa :-)

  VastaaPoista
 4. Wow! How cute! Thank you for your lovely tutorial! :-) Jennifer

  VastaaPoista
 5. Pitää laittaa kokeiluun! Kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista