sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Mattojen esiin-marssi.


Puhuinko siitä luovuudesta siinä mattojen teon yhteydessä..? No, nyt on mattoja muutama syntynyt, ja skaala vain kasvaa! "-Hei, olen Titta ja koukussa mini-mattoihin."


Näissä missä on enempi kurveja ja/tai kulmia, kannattaa maton teko aloittaa sieltä ulkoreunalta, ja tehdä se sieltä keskustaan päin, koska muuten on hankala saada muotoa pysymään hallinnassa.


Yhden kokeilun tein villalangastakin letitys-tekniikalla, nätti tuli siitäkin. Lankana on kirjavaa Nallea ja lankoja oli kaksi per letin säie.

Kirpparilta ostin muuten minijuttuihin sopivia kankaita, henkarissa roikkuvia minivaatteita silmällä pitäen...

Kevätterveisin:  Titta

5 kommenttia:

 1. Onpas herkkuja mattoja! :) Tää tekniikka leviää taatusti läpi minimaailman kuin kulovalkea! :D
  Tykkäsin erityisesti tuosta letitetystä, värit on niin syötävän ihanat! :)

  VastaaPoista
 2. Niiden värien takia minäkin aikanani olen tuon lankakerän (mitä tuohon käytin) ostanut. Noin kauniista langasta ei tule kuin yli-kauniita tekeleitä, ihan sama virkkaako, vai neulooko vai tekeekö vaikka minimattoja. :)

  VastaaPoista
 3. Nää on tosi hauskoja! Tänä viikonloppuna en ehtinyt vielä kokeilla, sormia syyhyttääää...

  VastaaPoista
 4. Nämä on hauskoja, ja materiaaleiksi tosiaan käy tuo kangas-räsy (vanhat, ohueksi pesuissa hapristuneet petivaatteet ovat tähän onnen omiaan), letitettynä mikä vain ohut lanka tai vastaava,paperinarua ajattelin kokeilla, samin ohutta vahanauhaa, ohutta pelavanarua, erilaisia neulonta-lankoja ja efekti-lankoja, muliinilangoista on yksi kokeilu letitettynä versiona kesken... -Mielettömät mahdollisuudet.
  Ja kangasräsystäkin tehtynä tuohon vaikuttaa sen kankaan värit ja ominaisuudet niin paljon että todella eri tyylisiä ja oloisia mattoja saa tehtyä ihan jo pelkästään silläkin lailla.

  VastaaPoista
 5. no kylläpä innoissani onnistuin mahduttamaan tuohon kommenttiin kirjotusvirheitä!

  VastaaPoista